Προσφορά Ανακαίνισης

Θερμοπρόσοψη κτιρίων

inhousegroup-ipiresies-thermoprosopsi-ktirion

Θερμοπρόσοψη κτιρίων

Η θερμοπρόσοψη κτιρίων γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος των κατακόρυφων τοίχων του. Το κάθε κτίριο έχει διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης θερμοπρόσοψης. Είναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής μόνωσης (μόνωση διπλής τοιχοποιίας και μόνωση σκυροδέματος).

Αποτελεί λύση μόνωσης και ανακαίνισης για τα παλιά κτίρια παρέχοντας θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία και ανθεκτικότητα. Εξασφαλίζει μείωση κατανάλωσης 45-60% για θέρμανση ή κλιματισμό αφού η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων διατηρείται σταθερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εξαλείφει τις θερμογέφυρες (σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό) στα σημεία επαφής των δοκών και υποστηλωμάτων με την τοιχοποιία.

 

Εξοικονόμηση ενέργειας

Το θεαματικό μονωτικό αποτέλεσμα της θερμοπρόσοψης (Κέλυφος) βασίζεται σε 2 βασικά χαρακτηριστικά. Πρώτον την εξάλειψη των θερμογεφυρών (σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό) στα σημεία επαφής των δοκών και υποστηλωμάτων με την τοιχοποιία δεύτερον ακολουθεί μια βασική αρχή «Η θερμομόνωση είναι πιο αποτελεσματική όταν τοποθετηθεί στο εξωτερικό τμήμα του κτιρίου». Έτσι εξασφαλίζουμε μείωση κατανάλωσης 45-60% ρεύματος για θέρμανση η δροσιά, αφού η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων διατηρεί σταθερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

Εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου

Επιπλέον επειδή η θερμομόνωση γίνεται εξωτερικά, δεν μειώνεται το εσωτερικό εμβαδόν του κτιρίου. Παρέχει τη δυνατότητα ανανέωσης των εξωτερικών τοιχωμάτων δίνοντας ελευθερία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, επιλέγοντας διάφορα χρώματα και τεχνοτροπίες. Ακόμη, δεν διακόπτεται η κανονική λειτουργία του κτιρίου μιας και οι εργασίες γίνονται μόνον εξωτερικά.

 

Επένδυση προστιθέμενης αξίας

Η εξωτερική θερμομόνωση αναβαθμίζει ενεργειακά το κτίριο, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση του σε ενέργεια. Συγκεκριμένα,  προστατεύει από την υγρασία, το βρόχινο νερό και δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μούχλας και μικροοργανισμών. Σύμφωνα με την οδηγία 2002/91/ΕΚ τα κτίρια αποκτούν ενεργειακή ταυτότητα η οποία εξαρτάται από την συνολική κατανάλωση σε kwh/m2. Στα κτίρια που δεν πληρούν τις απαιτήσεις της ενεργειακής ταυτότητας δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αγοραπωλησίες και μισθώσεις. Η ενεργειακή ταυτότητα υψηλής κλάσης θα αυξάνει την εμπορική και θα μειώνει την αντικειμενική αξία του κτιρίου.

 

Οι υπηρεσίες θερμοπρόσοψης της InHouse Group προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε εσάς και το κτίριο σας.

Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Έχοντας πάντα ως κύριο μέλημά μας εσάς, βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση!