Προσφορά Ανακαίνισης

Μελέτη φωτισμού

inhousegroup-ipiresies-meleti-fotismou

Η σημασία της Μελέτης Φωτισμού

 

Η μελέτη φωτισμού αφορά στην μελέτη ενός χώρου και την ανάδειξη αυτού είτε με φυσικό είτε με τεχνητό φως. Το φως και ο χώρος δεν είναι δυο ξεχωριστές έννοιες. Στοιχεία όπως επιφάνειες, όγκος και χρώματα είναι ποιότητες ορατές και αντιληπτές στην ολότητα τους μόνο με την παρουσία φωτός.

Η μελέτη φωτισμού αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας μιας αρχιτεκτονικής μελέτης. Μέσω της παρουσίασης προτάσεων φωτισμού, σε λεπτομερή ανάλυση των τεχνικό-οικονομικών χαρακτηριστικών των φωτιστικών σωμάτων, έχετε πλήρη έλεγχο της διαδικασίας. Επιπλέον σας παρουσιάζουμε το τελικό αποτέλεσμα σε φωτορεαλιστική απεικόνιση ( 3D).

Η εκμετάλλευση του φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας εξασφαλίζει στο υπάρχον περιβάλλον άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας. Η μελέτη του τεχνητού φωτισμού απ’ την άλλη αφορά στην δημιουργία μιας νέας εικόνας του χώρου την νύχτα. Αποσκοπούμε στην καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας με συγκριτικό πίνακα τιμών και καταναλώσεων των φωτιστικών σωμάτων και των τύπων λαμπτήρων.

 

Σε ποιούς χώρους είναι απαραίτητη η μελέτη φωτισμού;

  • Στον κλάδο της ψυχαγωγίας – ξενοδεοχεία, θέατρα, spa, καζινο.
  • Σε καταστήματα και σουπερμάρκετ. Έχει αποδειχθεί ότι η μελέτη φωτισμού είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, που αυξάνει τις πωλήσεις και ενδυναμώνει την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης κάνοντάς την πιο αποδοτική διότι το φως επιδρά στη συνείδηση του πελάτη.
  • Σε γραφεία. Στα γραφεία και γενικά στους χώρους εργασίας, το αποτέλεσμα της μελέτης φωτισμού συνίσταται στο να δημιουργεί στους εργαζομένους ένα ευχάριστο περιβάλλον, ώστε να αισθάνονται και να εργάζονται καλύτερα, δηλαδή αυξάνει την αποδοτικότητά τους, ενώ οι εξωτερικοί χώροι φωτίζονται για να ενισχύσουν την εταιρική ταυτότητα.
  • Σε κατοικίες. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών συνειδητοποιούν ότι ο φωτισμός είναι τόσο σημαντικός παράγοντας στο σχεδιασμό, όσο και η αρχιτεκτονική και η επίπλωση.
  • Σε παλαιά κτήρια. Τα παλαιά κτίρια επωφελούνται από τη μελέτη και το σχεδιασμό φωτισμού, αφού με απλές τροποποιήσεις στις πατροπαράδοτες λύσεις εγκατάστασης, μπορούν να μειώσουν το κόστος ενέργειας και να βελτιώσουν αισθητά τις συνθήκες χρήσης.

 

Στόχος της Μελέτης Φωτισμού

Στόχος της μελέτης φωτισμού είναι η δημιουργία χώρων όμορφων, λειτουργικών και πρακτικά φωτιζόμενων. Στην InHouse Group φροντίζουμε να συνδυάζουμε νέες τεχνολογίες στα συστήματα φωτισμού που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια αλλά ανταποκρίνονται άψογα στις απαιτήσεις.

Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Έχοντας πάντα ως κύριο μέλημά μας εσάς, βρισκόμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση!