Προσφορά Ανακαίνισης

Οι τάσεις στην ανακαίνιση για την επόμενη δεκαετία

Πολλοί από εμάς νιώθουμε ότι το σπίτι μας δεν μας εκφράζει πλέον και μας κουράζει όταν περνάμε πολλές ώρες σε αυτό. Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ σύνηθες και απογοητευτικό καθώς το σπίτι μας θα έπρεπε να είναι ο αγαπημένος μας χώρος που ανατρέχουμε όταν θέλουμε να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε.

Η ανακαίνιση λοιπόν είναι το επόμενο βήμα και η λύση στο πρόβλημα μας. Μια ανακαίνιση θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τόσο το σπίτι όσο και την ψυχολογία μας. Στην ανακαίνιση του σπιτιού υπάρχουν πολλές τάσεις και είδη για να επιλέξουμε το κατάλληλο για τον χώρο και την προσωπικότητά μας.

Ποιες είναι οι τάσεις στην ανακαίνιση για την επόμενη δεκαετία; Ποιες από αυτές θα σας βοηθήσουν να κάνετε το σπίτι σας πιο λειτουργικό και ασφαλές;

 

 

Ανοιχτοί Χώροι

Η τάση των ανοιχτών χώρων δεν είναι καινούρια, αφού έχει εδραιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια με τον ενιαίο χώρο σαλονιού και κουζίνας. Πλέον όμως, και ιδιαίτερα μετά την πανδημία, η τάση αυτή αναβαθμίζετε και δημιουργεί σπίτια με μεγάλους ενιαίους χώρους που προσδίδουν μια αίσθηση ελευθερίας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μέσα στις μεγαλουπόλεις. Τα θετικά των ενιαίων και ανοιχτών χώρων είναι ότι αφήνουν τον φυσικό φως να εισέλθει και παρέχουν πρακτικές λύσεις για όλα τα μέλη της οικογένειας.

 

 

 

Έξυπνη Τεχνολογία

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας μπορεί να έχει διαφόρων ειδών οφέλη μέσα στο σπίτι. Ξεκινάει από ζητήματα άνεσης, όπως για παράδειγμα η απομακρυσμένη ενεργοποίηση του θερμοσίφωνα, για να έχετε ζεστό νερό αμέσως μόλις γυρίσετε σπίτι, αλλά φτάνει και σε πολύ σημαντικά θέματα ασφαλείας, όπως η τοποθέτηση καμερών που ελέγχονται μέσω Wi-Fi ή η απενεργοποίηση των εστιών της κουζίνας, αν δεν ανιχνεύουν σκεύος πάνω τους.

 

 

Αξιοποίσηση των χώρων

Ένα βασικό πρόβλημα στις μεγαλουπόλεις είναι η αίσθηση ότι ο χώρος στο σπίτι δεν επαρκεί ποτέ. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό πόσοι χώροι μένουν ανεκμετάλλευτοι στο μέσο σπίτι και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει αμέσως ένα έμπειρο μάτι. Έτσι, η ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να έχει ως στόχο την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων, των γωνιών και των κάθετων διαστάσεων, ώστε να δίνεται στους ενοίκους μεγαλύτερη ευκολία αποθήκευσης αλλά και πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων σε ένα μόλις δωμάτιο.

 

 

 

Έντονα Χρώματα

Η εποχή που τα χρώματα, τα οποία κυριαρχούσαν ήταν το γκρι και το λευκό στα μοντέρνα σπίτια ή το μπεζ και το καφέ στα πιο κλασικά, έχει παρέλθει. Η τάση, πλέον, τόσο στις κουζίνες όσο και στα σαλόνια είναι η χρήση εντυπωσιακών χρωμάτων, όπως το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο, στους τοίχους, τα έπιπλα και τα αξεσουάρ.

 

 

Οικολογική Συνείδηση

Τα σπίτια που είναι φιλικά προς το περιβάλλον θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια, καθώς οι οικολογικές παρεμβάσεις θα γίνονται συνεχώς φθηνότερες, ενώ θα δίνονται και συνεχείς επιδοτήσεις για eco-friendly ανακαινίσεις σπιτιών. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ, η αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας ακόμα και μέσα στις πόλεις και η χρήση έξυπνων τεχνολογιών για την αποτροπή της κατασπατάλησης του νερού θα είναι καθημερινότητα σε μερικά χρόνια.