Προσφορά Ανακαίνισης

Minimal – Η απόλυτη τάση στην διακόσμηση του σπιτιού σας

Το Minimal αποτελεί ίσως μια από τις πιο εδραιωμένες και διαδεδομένες τάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν μιλάμε για minimal πρέπει να έχετε στο μυαλό σας την φράση “ Less is more” ή όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι «ουκ εν τω πολλώ το ευ. Αν θέλετε να ακολουθήσετε την τάση του minimal στην διακόσμηση του σπιτιού σας θα πρέπει να καταργήσετε οτιδήποτε περιττό στον χώρο. Σκοπός του minimal είναι να δημιουργείτε μια αίσθηση ολότητας μέσα από μια ακραία απλότητα.

 

Πάμε να δούμε τις βασικές αρχές του Minimal
1.

Η μορφή του χώρου και των αντικειμένων που τον αποτελούν απαλλάσσονται από διακοσμητικές λεπτομέρειες και εστιάζουν στην πρακτικότητα της λειτουργίας τους. Κυριαρχούν οι απλές γραμμές και φόρμες που σαν βάση έχουν την ευθεία και όχι την καμπύλη.

2.

Τοίχοι, δάπεδα και ταβάνια λειτουργούν σαν μια ενιαία και αδιαίρετη ομάδα με κοινή αντιμετώπιση στο υλικό και στο χρώμα. Η ομάδα αυτή ονομάζεται κέλυφος και μέσα της αναπτύσσονται όλες οι λειτουργίες των αντικειμένων.<./p> Έπιπλα και αντικείμενα δίνουν έμφαση στο χώρο μέσα από τη φόρμα και τη λειτουργία τους ακολουθώντας όλους τους παραπάνω κανόνες. Τοποθετούνται σε διάταξη που δίνει την εντύπωση του τυχαίου και ενώ φαίνονται λίγα για τα τετραγωνικά του χώρου είναι όσα ακριβώς χρειάζονται.

3.

Ο Μινιμαλισμός πρεσβεύει επίσης την αλήθεια των υλικών. Με αυτό εννοούμε ότι τα υλικά που αποτελούν ένα χώρο, χρησιμοποιούνται αυτούσια χωρίς καμουφλάζ και αναδεικνύουν την πρωτογενή δύναμή τους. Τα υλικά αυτά είναι κυρίως βιομηχανικά αλλά υποτάσσονται στην ανθρώπινη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Αυτή η πρακτική ονομάζεται Λειτουργισμός (Functionalism) και αποτελεί ένα ξεχωριστό αρχιτεκτονικό κίνημα.

Αν λοιπόν αγαπάτε την απλότητα και την αίσθηση της καθαρότητας στο χώρο σας, ο Μινιμαλισμός είναι το στιλ διακόσμησης που σας ταιριάζει.

Στην InHouse Group λειτουργούμε πάντα με γνώμονα την δική σας αισθητική και προσωπικότητα.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μαζί το σπίτι των ονείρων σας.