Προσφορά Ανακαίνισης

Θερμοπρόσοψη: 6 λόγοι για να επενδύσετε

Η θερμοπρόσοψη σε κτίριο γίνεται με την τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό μέρος των κατακόρυφων τοίχων του. Το κάθε κτίριο έχει διαφορετικές παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εφαρμογή μιας επιτυχημένης θερμοπρόσοψης. Είναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής μόνωσης (μόνωση διπλής τοιχοποιίας και μόνωση σκυροδέματος).

Αποτελεί λύση μόνωσης και ανακαίνισης για τα παλιά κτίρια παρέχοντας θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία και ανθεκτικότητα. Εξασφαλίζει μείωση κατανάλωσης 45-60% για θέρμανση ή κλιματισμό αφού η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων διατηρείται σταθερή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εξαλείφει τις θερμογέφυρες (σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό) στα σημεία επαφής των δοκών και υποστυλωμάτων με την τοιχοποιία.

Διαβάστε παρακάτω τα οφέλη της Θερμοπρόσοψης.

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Με την εξωτερική θερμοπρόσοψη μειώνουμε δραματικά τις δαπάνες θέρμανσης και ψύξης (έως 50%) στις νέες οικοδομές σε σχέση με τη συμβατική μόνωση ενώ η εξοικονόμηση ενεργείας μπορεί να φτάσει το 100% σε παλιές οικοδομές. Η τοιχοποιία του κτηρίου «ησυχάζει» σημαντικά από τις το περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού.

Εξοικονόμηση Χρημάτων

Ένα σωστά θερμομονωμένο κτήριο σας προστατεύει από τις υπερβολικές αυξήσεις καυσίμων και τιμολογίων ΔΕΗ. Τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης του κτηρίου δουλεύουν λιγότερο χρόνο για το επιθυμητό αποτέλεσμα και το διατηρούν για περισσότερη ώρα (εξάλειψη θερμοκρασιακών απωλειών). Το κόστος εφαρμογής μιας θερμοπρόσοψης έχει υπολογιστεί πως αποσβένει σε τέσσερα με πέντε χρόνια. Επίσης υπάρχει δυνατότητα υπαγωγής της εφαρμογής της θερμοπρόσοψης στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον», με σημαντικές απαλλαγές όσον αφορά το κόστος εφαρμογής της (έως 70% επιδότηση).

Ανθεκτικότητα στο Χρόνο

Η σωστά εφαρμοσμένη θερμοπρόσοψη παράλληλα με την επιλογή των κατάλληλων κατά περίπτωση υλικών, δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματά της για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα.

Αισθητική αναβάθμιση της όψης του κτηρίου

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη δίνει στον ιδιοκτήτη ή μηχανικό την αρχιτεκτονική ελευθερία να επιλέξει την απόχρωση της επιθυμίας του (χωρίς να απαιτείται βάψιμο), την κοκκομετρική ανάλυση του τελικού υλικού (σοβάς λείος – άγριος κλπ), διάφορες τεχνοτροπίες (διακοσμητικά επιχρίσματα), να προσθέσει ή αφαιρέσει διακοσμητικά στοιχεία πάσης φύσεως (κορνίζες – σκοτίες κλπ) στο υπάρχον κτήριο. Επιπλέον απαλλάσσει και θωρακίζει το κτήριο από τυχόν ρωγμές, μούχλες, υγρασίες κλπ.

Αύξηση αξίας του Ακινήτου

Η εξωτερική θερμοπρόσοψη αναβαθμίζει την υποχρεωτική πλέον ενεργειακή ταυτότητα του κτηρίου άρα και την αξία του. Βάσει του νέου ΚΕΝΑΚ η ενεργειακή ταυτότητα ενός κτηρίου με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης βαθμολογείται υψηλότερα από ένα κτήριο με παραδοσιακή μόνωση τοιχοποιίας. Άρα το κτήριο με εξωτερική θερμοπρόσοψη αποκτά υψηλότερη αξία πώλησης ή μίσθωσης. Επιπλέον αυτό επιτυγχάνεται και από την αισθητική του αναβάθμιση.

Προστασία του Περιβάλλοντος

Στην Ελλάδα η λειτουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων στο σύνολό τους επιβαρύνουν το περιβάλλον σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% περίπου. Επομένως στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας, ο σχεδιασμός και η κατασκευή μη ενεργοβόρων κτηρίων δεν αποτελεί μόδα ούτε πολυτέλεια αλλά ανάγκη πρώτης προτεραιότητας, δεδομένου ότι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και τους φυσικούς πόρους εξαντλεί και το περιβάλλον επιβαρύνει. Από την συνολική κατανάλωση ενέργειας ενός κτηρίου, το 60% αφορά τις ανάγκες θέρμανσης και ψύξης προκειμένου να δημιουργηθεί και συντηρηθεί ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον. Άρα θερμομονώνοντας το κτήριο μας δεν προστατεύουμε μόνο το πορτοφόλι μας αλλά συμβάλλουμε σημαντικά και στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων που μειώνονται συνεχώς και στην προσπάθεια διατήρησης ενός καθαρότερου περιβάλλοντος.

Οι υπηρεσίες θερμοπρόσοψης της InHouse Group προσφέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε εσάς και το κτίριο σας.