Προσφορά Ανακαίνισης

Δάπεδα Laminate: 7 βασικοί λόγοι για να τα επιλέξετε

Δάπεδα Laminate

Αναρωτιέστε αν είναι καλή ιδέα να βάλετε δάπεδο Laminate στο σπίτι σας;

Είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς τα πατώματα Laminate σας προσφέρουν διάρκεια στον χρόνο και ένα αισθητικό και αυθεντικό αποτέλεσμα.

Τι ακριβώς είναι όμως τα πατώματα Laminate;

Τα Λαμινειτ πατώματα είναι ουσιαστικά δάπεδα με σκληρή επιφάνεια, τα οποία μοιάζουν πραγματικά πολύ με ξύλινο πάτωμα. Πιο συγκεκριμένα, τα πατώματα laminate κατασκευάζονται από αληθινό ξύλο που έχει ανακυκλωθεί σε μορφή υψηλά πεπιεσμένης μοριοσανίδας (HDF). Από το ίδιο υλικό που παράγονται τα πατώματα Laminate παράγονται τα ντουλάπια της κουζίνας μας.

Έχοντας ήδη παρουσίαση χρόνων στο χώρο της κατασκευής και της διακόσμησης, παρόλα αυτά η αρχική ιδέα πίσω από τα πατώματα Laminate ήταν να χρησιμοποιηθεί σαν λιγότερο ακριβό υποκατάστατο του ξύλου.

Τα πατώματα Laminate κατασκεύασε πρώτη φορά η σουηδική εταιρεία Perstorp το 1977, και εξήγαγε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η κατασκευή του υλικού Laminate έχει εξελιχθεί πολύ από την αρχική του μορφή. Σήμερα, οι επιλογές για πατώματα Laminate είναι πολυάριθμες και μπορείτε να βρείτε επιλογές που να καλύπτουν κάθε είδους αισθητική.

Παρακάτω θα βρείτε τους λόγους που το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για το σπίτι.

Ποιότητα και Ανθεκτικότητα

Τα Laminate πατώματα, και γενικά το λαμινειτ σαν υλικό, έχει εξελιχθεί πάρα πολύ από την αρχική του μορφή, όπως προαναφέρθηκε. Πιο ειδικά, έχει εξελιχθεί πολύ όσον αφορά την ανθεκτικότητα και τη διάρκεια στο χρόνο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στα πατώματα, ειδικά αν ενδιαφερόμαστε για τοποθέτηση laminate σε χώρους όπου υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια. Έτσι η ανθεκτικότητα του λαμινειτ είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του που το κάνουν μια πολύ καλή επιλογή για κάθε χώρο.

Η κατασκευή του λαμινειτ είναι τέτοια που δίνει στα πατώματα από υλικό λαμινειτ την σταθερότητα που χρειάζεται ένα πάτωμα. Επιπρόσθετα, δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές στην υγρασία και δεν δημιουργούνται ρωγμές.

Εύκολη συντήρηση

Ένα από τα πλέον θετικά του να επιλέξει κάποιος πάτωμα Laminate είναι η ευκολία συντήρησης του συγκεκριμένου υλικού. Ειδικά, σε σύγκριση με τα ξύλινα πατώματα, τα πατώματα laminate δεν θέλουν τόσο πολύ προσοχή. Όταν κάποιος έχει ξύλινο πάτωμα στο χώρο του, πρέπει να είναι πολύ προσεχτικός να μην πέσει κάποιο υγρό και γενικά να είναι προσεχτικός να μην προκαλέσει κάποια ζημιά στο πάτωμα. Από την άλλη τα πατώματα Laminate δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα ούτε να ανησυχείτε για τυχόν λεκέδες.

Αληθοφανή απεικόνιση ξύλου

Τα πατώματα Laminate μοιάζουν τόσο πολύ στα αληθινά ξύλινα πατώματα χωρίς όμως να έχουν τα προαναφερθέντα μειονεκτήματα, ούτε το κόστος του ξύλινου πατώματος. Εάν επιλέξετε να κάνετε τοποθέτηση Laminate, σας εγγυόμαστε ότι και εσείς οι ίδιοι θα ξεχνιέστε πολλές φορές και θα νομίζετε ότι έχετε ξύλινο πάτωμα. Επιπρόσθετα, είναι μια πολύ καλή περιβαλλοντική λύση αφού μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχει κοπεί κάποιο δέντρο για το πάτωμα σας.

Εύκολη τοποθέτηση

Τα λαμινειτ πατώματα τοποθετούνται πιο εύκολα από οποιοδήποτε άλλο είδος πατώματος. Η τοποθέτηση laminate πατώματος είναι εύκολη γιατί οι πλάκες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να τοποθετούνται πανεύκολα. Επιπλέον, μπορούμε να κάνουμε τοποθέτηση laminate πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και χρήμα από το τρίψιμο, τη κόλλα κλπ.

Οικονομικό

Τα δάπεδα Laminate έχουν κατά μέσο όρο το ¼ του κόστους των ξύλινων δαπέδων (ανάλογα με την κατηγορία του laminate και τον τύπο του ξύλινου δαπέδου).

Ποικιλία χρήσεων

Τα δάπεδα laminate επειδή τοποθετούνται πλωτά μπορούν να μπουν πάνω από οποιαδήποτε επιφάνεια όπως τσιμεντοκονία, ξύλινη υποδομή, πλακάκια ή μάρμαρο.

Υποαλλεργικό

Λόγω του ότι δεν υπάρχουν μέρη να «κρυφτεί» η σκόνη και να παγιδευτεί, αυτό σημαίνει ότι εκτός ότι καθαρίζεται πολύ εύκολα, δεν προκαλεί και αλλεργίες σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα. Επιπρόσθετα, η εσωτερική στρώση του λαμινειτ παρέχει κάλυψη από την υγρασία με αποτέλεσμα να μην καταστρέφεται το υλικό από την υγρασία και να μην συγκεντρώνεται υγρασία που αναπνέουμε.