Προσφορά Ανακαίνισης

Ανακαίνιση Εξοχικής Κατοικίας

Ανακαίνιση Εξοχικής Κατοικίας

Το ενδιαφέρον για αγορά εξοχικής κατοικίας στην Ελλάδα ανακάμπτει. Οι κύριοι ενδιαφερόμενοι είναι από το εξωτερικό (το 60% των ενδιαφερομένων αυτής της κατηγορίας προχωρά σε συναλλαγή) αλλά και από το εσωτερικό.

Όσοι έχουν θερινές εξοχικές κατοικίες, κάθε τέλος του καλοκαιριού κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς. Το σπίτι κοντά στη θάλασσα έχει τις απαιτήσεις του. Τα ηλεκτρολογικά και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις θέλουν σίγουρα μια επισκευή. Ο κήπος θέλει περιποίηση, τα ραγισμένα τζάμια αλλαγή, οι τρυπημένες σήτες επισκευή όπως και οι φθαρμένοι τοίχοι, τα σπασμένα συρματοπλέγματα, τα σκουριασμένα κάγκελα. Αυτός ο προϋπολογισμός φέρνει σίγουρα πονοκέφαλο. Το ερώτημα «αξίζει τον κόπο και το κόστος;» αναδύεται φυσιολογικά!

Η απάντηση είναι απλή: Όλες οι επενδύσεις απαιτούν κόπο και χρήμα, αρκεί να υπάρχει προγραμματισμός για την αξιοποίηση. Παρά την πρωτοφανή και μακράς διάρκειας κρίση που πέρασε η χώρα μας, η κατασκευή μιας καινούργιας κατοικίας κοστίζει σήμερα σχεδόν όσο κόστιζε και πριν από τη κρίση. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι οι νέες κατοικίες αποτελούν σπάνιο είδος στη χώρα. Επομένως το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει θα κατευθυνθεί υποχρεωτικά στις υφιστάμενες κατοικίες.

Χειμερινά ή Θερινά ;

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική θερινή εξοχική κατοικία είναι υπαρκτό και διαρκώς αυξανόμενο. Οι τιμές δεν είναι εντυπωσιακές, δεν αποσβένουν την επένδυση του παρελθόντος. Υπάρχει όμως αγορά και η ζήτηση πρέπει να ικανοποιηθεί. Επομένως από Σεπτέμβρη θα πρέπει να ξεκινήσει η προσπάθεια αξιοποίησης, ανακαίνισης του καλοκαιρινού μας καταφυγίου.

Εντελώς αντίθετη είναι η εικόνα για τις χειμερινές εξοχικές κατοικίες. Εκεί η μόδα φαίνεται πως πέρασε ή για να τα λέμε όλα, αφορά πολύ λίγους. Περισσότερες από 10.000 εξοχικές κατοικίες σε χειμερινούς προορισμούς παραμένουν απούλητες. Αρκετοί κατασκευαστές που επένδυσαν δανειζόμενοι στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών με συνολικό κόστος κατασκευής και αγοράς γης πάνω από 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι αφού ούτε η πώληση κάτω από το κόστος δείχνει να ενεργοποιεί την ζήτηση. Ίσως την πιο χαρακτηριστική εικόνα την είδαμε φέτος στο Λιβάδι της Αράχοβα. Θυμάστε όλοι το κατασκευαστικό «αμόκ» του παρελθόντος. Θυμάστε ότι χτίστηκαν μεζονέτες ακόμη και σχεδόν και μέσα στην λίμνη. Δεκάδες ολοκληρωμένα συγκροτήματα παραμένουν σήμερα χωρίς προοπτική άμεσης διάθεσης.

Οι τιμές δεν θα αλλάξουν θεαματικά φέτος

Τώρα είναι μια περίοδος που αξίζει να επενδύσουμε στην ανακαίνιση της καλοκαιρινής εξοχικής κατοικίας. Να κάνουμε τώρα αυτά που δεν θα προλαβαίνουμε αύριο μεθαύριο.

Όπως πάντα πρέπει να ξεκινήσουμε από τη στέγη.

Οι άνεμοι, το χαλάζι, η βροχή και το χιόνι, επηρεάζουν και φθείρουν τα κεραμίδια και τις στέγες. Αν δεν έχουμε προνοήσει για θερμομόνωση ή υγρομόνωση, τώρα δυστυχώς ήρθε η ώρα για την επισκευή τους ή την αλλαγή τους. Είναι αναγκαίο να προστατέψουμε την κατασκευή, την επένδυσή μας. Η υγρασία είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο ειδικά σε σπίτια κοντά στη θάλασσα. Με την κατάλληλη μόνωση θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για πολλά χρόνια.

Πάντα χρήσιμη είναι μια εξωτερική αποθήκη.

Στο εξοχικό το καλοκαίρι, σχεδόν πάντα προσκαλούμε πολύ περισσότερα άτομα, πέρα από την οικογένειά μας, φίλους, γνωστούς και συνεργάτες. Ο συνωστισμός είναι αναπόφευκτος. Σε μια εξωτερική αποθήκη, εκτός από τον αποθηκευτικό χώρο για διάφορα αντικείμενα μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε πλυντήριο, ψυγείο για νερό, μπύρες και κρέατα, εργαλεία, εξαρτήματα κήπου και πολλά άλλα, εξοικονομώντας έτσι αρκετό χώρο στο σπίτι. Ένας ξυλόφουρνος ή μια πέργκολα δεν κοστίζουν πολύ αλλά προσθέτουν αξία και ποιότητα στην καλοκαιρινή μας απόδραση. Όπως φυσικά και οι τέντες που προστατεύουν και δροσίζουν το σπίτι.

Για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε το καλοκαιρινό σπίτι, για να το νοικιάσετε μέσω μιας ηλεκτρονική πλατφόρμας ή μέσω γνωστών και φίλων πρέπει να του δώσετε χρώμα και εσωτερική αξία. Όσοι νοικιάζουν σπίτια το καλοκαίρι θέλουν αναμνήσεις όχι ανέσεις. Θέλουν ίντερνετ, ασφάλεια, καθαριότητα και λειτουργικότητα. Το να προσθέστε ράφια για παράδειγμα στην κουζίνα είναι μια μικρή χρήσιμη πολυτέλεια. Χρησιμοποιείστε χάλκινους σωλήνες για τα στηρίγματα για να δώσετε «χρώμα».

Οι πολυθρόνες και οι καρέκλες μπορούν να ανανεωθούν αλλάζοντας το ύφασμα, προσθέτοντας κουμπιά, τρουκς, σχέδια, η απλώς αλλάζοντας τα πόδια. Τα ντουλάπια, τα κουτιά, και όλων των ειδών οι αποθηκευτικοί χώροι είναι απαραίτητα για ένα οργανωμένο σπίτι. Αγοράστε κουτιά, καλάθια, συρτάρια, κάντε ανακαίνιση στις ντουλάπες σας για να χωράνε περισσότερα πράγματα και οργανώστε τον χώρο έτσι ώστε να μεγαλώσει το σπίτι.

Μικρές καλόγουστες αλλαγές θα κοστίσουν λίγο αλλά θα προσθέσουν αξία.

Ενδεχομένως δεν χρειάζεται να βάψετε ολόκληρο το σπίτι. Επιλέξτε τα σημεία που χρήζουν επέμβασης και κατόπιν προσθέστε κάποιες λεπτομέρειες που θα δώσουν αμέσως άλλη πνοή στο χώρο. Η πόρτα και το εξωτερικό μέρος του σπιτιού δίνουν την πρώτη εντύπωση στον υποψήφιο αγοραστή ή ενοικιαστή. Πρέπει να αποπνέουν αξιοπρέπεια και θαλπωρή.

Συμπέρασμα

Το αρχικό ερώτημα φυσικά παραμένει: Αξίζει τον κόπο και τα χρήματα η ανακαίνιση της θερινής κατοικίας; Η απάντηση είναι σίγουρα ναι, αν έχετε υπομονή και μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από όλες τις χώρες της Μεσογείου τις υψηλότερες αποδόσεις προσφέρουν οι εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα.

Οι θερινές κατοικίες είναι ένα επενδυτικό εργαλείο που να παράγει εισόδημα. Η ολοένα αυξανόμενη τουριστική κίνηση εγγυάται ότι η αγορά δεύτερης κατοικίας στην Ελλάδα θα έχει δυναμική η οποία πυροδοτείται από ενδιαφερόμενους του εξωτερικού. Επομένως, είναι απαραίτητο οι υπηρεσίες που προσφέρει η θερινή σας κατοικία να είναι αυτές που έχει ανάγκη ένας φιλοξενούμενος που έρχεται από μία άλλη χώρα και όχι ένας παλιός συμμαθητής μας από τα παρελθόν.

Ανακαίνιση Εξοχικής Κατοικίας