Προσφορά Ανακαίνισης

Οι τάσεις των πλακιδίων για το 2019

Οι τάσεις των πλακιδίων για το 2019

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του πλακιδίου είναι η τεράστια ποικιλία του.

Μπορείτε να βρείτε μια επιλογή που να ταιριάζει σε κάθε γούστο, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν τους αρέσει διακοσμητικά η χρήση του. Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρίες πλακιδίων έχουν εξελίξει τα προϊόντα τους, παρέχοντας εκτός από τα γνωστά ορθογώνια που γνωρίζουμε και αγαπάμε, πλακάκια σε απρόσμενα σχήματα, χρώματα και υφή.

Εάν μας έχει διδάξει κάτι η χρήση των πλακιδίων, είναι ότι τοποθέτηση του μπορεί να κάνει θαυμαστά πράγματα για ένα δωμάτιο.

Εδώ είναι μερικά κομψά πλακάκια, τα οποία προορίζονται να γίνουν τα αγαπημένα μας για το 2019:

Λέπια ή φολιδωτά
Τα εξάγωνα και άλλα γωνιακά πλακίδια ήταν μεγάλο trend πέρυσι, αλλά το 2019 φαίνεται να είναι το έτος ψαριών. Γνωστά ως fish tiles ή αλλιώς mermaid tiles, έχουν καμπυλωτό μοτίβο, ρευστή μορφή και δημιουργούν ένα ψηφιδωτό που θυμίζει λέπια και μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε έργο τέχνης. Αποτελούν έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αλλάξετε την εικόνα οποιουδήποτε χώρου, από το μπάνιο μέχρι και το σαλόνι ή την κουζίνα, δίνοντας σε καθένα από αυτά εξωτικό χαρακτήρα και μεγαλώνοντας τις διαστάσεις τους.

Σκούρο μάρμαρο
Αν έχετε βαρεθεί το λευκό μάρμαρο με τα γκρίζα νερά που φαίνεται να εμφανίζεται παντού σας έχουμε καλά νέα: Τα σκοτεινά, γήινα χρώματα θα είναι κυρίαρχα φέτος . Πρόκειται να εμφανιστούν σε πλακάκια στη μορφή μαύρου και σκούρου καφέ μαρμάρου. Αυτές οι απρόσμενες αποχρώσεις προσφέρουν πολυτέλεια και εξοικονομούν προβλήματα συντήρησης που σχετίζονται με λευκά και ανοιχτόχρωμα μάρμαρα.

Μεγάλα μεγέθη

Τα μεγάλου μεγέθους πλακάκια θα είναι… μεγάλα φέτος! Το 2019 όταν αναφερόμαστε σε μεγάλα πλακάκια εννοούμε πλακάκια 2 μέτρων. Μεγαλύτερα πλακάκια σημαίνουν λιγότερες γραμμές και άνοιγμα άλλων δυνατοτήτων σχεδίασης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσια για παράδειγμα σε πάγκους και έπιπλα ή στη μορφή της όψης ξύλου ή μαρμάρου να φαίνονται πιο ρεαλιστικά.

… αλλά και πολύ λεπτά
Οι σχεδιαστές αναμένουν επίσης ότι το πλακάκι θα συρρικνωθεί φέτος. Αυτά τα στενά πλακάκια προσφέρονται για απρόσμενα σχέδια όπως ψαροκόκαλο ή κάθετες στοίβες.

Ζωγραφισμένα στο χέρι
Αν αγαπάτε τα μοτίβο στα κεραμίδια, ίσως θελήσετε να πάτε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα με πλακάκια ζωγραφισμένα στο χέρι. Εξαιρετικά πολυτελή, έχουν μια αναμφισβήτητη γοητεία που δίνει στο χώρο πραγματικά μοναδικό look.

Ματ υφή
Η ματ υφή αποτελεί trend εδώ και αρκετά χρόνια και τώρα έφτασε και στα πλακάκια. Οι ματ υφές επιτρέπουν στο σχήμα και στο χρώμα να έρθουν στο επίκεντρο. Προσθέτουν επίσης κομψότητα και απλότητα στον χώρο, αλλά κάνουν και πολύ όμορφη αντίθεση με τα μεταλλικά εξαρτήματα.

Όψη ξύλου

Οι κατασκευαστές πλακιδίων γίνονται όλο και καλύτεροι στη δημιουργία πλακιδίων που μιμούνται ρεαλιστικά το ξύλο. Αυτά τα πλακάκια έρχονται σε μεγάλες σανίδες, όπως το σκληρό ξύλο. Είναι ιδανικά για σαλόνια, κουζίνες και μπάνια όπου θέλετε τη ζεστασιά του ξύλου, αλλά κυρίως την ανθεκτικότητα του πλακιδίου.

Μελανόλιθος – βασάλτης

Αυτή η ηφαιστειακή πέτρα, η οποία συνήθως έρχεται σε αποχρώσεις του γκρι, έχει φυσικές μεταβολές τόνου και μια ελαφρώς τραχιά υφή. Η ομοιομορφία του χρώματος και οι ατελείωτες δυνατότητες φινιρίσματος το καθιστούν ιδανικό τόσο για εσωτερικές όσο και για εξωτερικές εφαρμογές ( επένδυση πισίνας) , καθώς και για επενδύσεις τοίχων και δαπέδων.