Προσφορά Ανακαίνισης

Ανακαίνιση: Το κλειδί για να προσθέσετε αξία στην ιδιοκτησία σας

Ανακαίνιση: Το κλειδί για να προσθέσετε αξία στην ιδιοκτησία σας

Η εκμετάλλευση ενός σπιτιού μπορεί να αποτελέσει γεγονός ευτυχίας ή μια ακόμη πηγή πονοκεφάλου. Για να υπάρχει το επιθυμητό κέρδος πρέπει να υπάρχει ζήτηση και για να γίνει αυτό πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν διάφοροι τρόποι αναβάθμισης της αξίας του ακινήτου σας. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους:

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι μία από τις πιο θεμελιώδεις συνιστώσες ενός σπιτιού και πρέπει να λειτουργεί σωστά. Πριν προβείτε σε οποιουδήποτε είδους εσωτερικές αναδιαμορφώσεις , θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι είναι σωστά καλωδιωμένο σε πάτωμα και τοίχους. Τα σύγχρονα νοικοκυριά χρειάζονται ενισχυμένες πρίζες μιας και οι συσκευές που χρησιμοποιούν ταυτόχρονα έχουν αυξηθεί. Επιπλέον η πρόσθεση κάποιων επιπλέον πριζών στο σπίτι θα βοηθήσει καθώς θα προσθέσει ευκολία αλλά και αξία.

Υδραυλικές εγκαταστάσεις

Όπως και με τα ηλεκτρολογικά , οποιαδήποτε υδραυλική εργασία θα πρέπει να γίνει στην αρχή ενός έργου ανακαίνισης. Εάν η ιδιοκτησία σας έχει παλαιές σωληνώσεις τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την ολική αντικατάσταση τους. Τα υδραυλικά μπορούν να βγάλουν τις μεγαλύτερες ζημιές σε ένα σπίτι. Επιπλέον υπάρχουν πολλά σπίτια που διατηρούν την παλιά μέθοδο υδραυλικών εγκαταστάσεων με εξωτερικούς σωλήνες. Κάτι τέτοιο όχι μόνο στερείται αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας αφού αφήνει ανεκμετάλλευτες επιφάνειες.

 

Ανακαίνιση της κουζίνας

Μπορείτε να επιλέξετε ολική ανακαίνιση ή βελτίωση της εικόνας της κουζίνας σας. Αλλάξτε τα πορτάκια, τα πόμολα των συρταριών, τον πάγκο, τα πλακάκια περιμετρικά του χώρου ή σε ένα σημείο ως πρόταση διακόσμησης. Ανανεώστε το χρώμα των τοίχων και του ταβανιού που έχει ταλαιπωρηθεί από τους υδρατμούς. Ο προσεγμένος χώρος της κουζίνας αποτελεί σημαντικό παράγοντα της αξίας του ακινήτου σας.

Βελτίωση της πρώτης εντύπωσης

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επισκέπτονται ένα ακίνητο έχει ήδη σχηματίσει μια ισχυρή γνώμη για το αν τους αρέσει ή όχι από τη στιγμή που φτάνουν στην μπροστινή πόρτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να δώσουμε στους πιθανούς αγοραστές μια καλή πρώτη εντύπωση, ανεξάρτητα από το πόσο ωραίο είναι το εσωτερικό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, δίνοντας στην πρόσοψη της ιδιοκτησίας σας ένα νέο χρώμα, τοποθετώντας νέα παράθυρα και καλύπτοντας οποιεσδήποτε ρωγμές.

Αντιμετώπιση διαρθρωτικών ζητημάτων

Εάν υπάρχουν κάποια δομικά ελαττώματα στην ιδιοκτησία σας, τότε αυτό θα μπορούσε να παρεμποδίσει σημαντικά την αξία της στην αγορά ακινήτων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διορθώσει τυχόν διαρροές που προέρχονται από την οροφή ή από οποιαδήποτε υγρασία και αν υπάρχει.

 

Αντικατάσταση / επισκευή των παραθύρων

Τα παράθυρα διαδραματίζουν έναν τεράστιο ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για τους αγοραστές κατοικιών. Γενικά αναμένεται από ένα ακίνητο να διαθέτει παράθυρα με διπλά τζάμια, καθώς διατηρεί το κτήριο μονωμένο και προστατεύει από το θόρυβο. Για αισθητικούς λόγους, είναι πολύ σημαντικό τα παράθυρα να είναι συμμετρικά, με καθαρά πλαίσια και πιο σύγχρονα υλικά (π.χ. αλουμινίου)

WC και λουτρό

Το μπάνιο είναι από τα πρώτα δωμάτια που κοιτάει κάποιος σε ένα σπίτι. Ένα παλιό ή σε κακή κατάσταση μπάνιο αρκεί για να σαμποτάρει μια συμφωνία πώλησης ή ενοικίασης. Αν θέλετε, λοιπόν, να αυξήσετε άμεσα την αξία του σπιτιού σας, ανακαινίστε το μπάνιο. Αλλάξτε το νιπτήρα, το καζανάκι, τη λεκάνη, το μπιντέ, τα πλακάκια και δώστε προσοχή στα αξεσουάρ μπάνιου. Προτιμήστε τις λιτές γραμμές για μία αίσθηση πολυτέλειας.

Κήπος

Ένας περιποιημένος, καταπράσινος κήπος μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εικόνα του σπιτιού και να αυξήσει σημαντικά την αξία της ιδιοκτησίας. Μπορείτε να βελτιώσετε την περιοχή του κήπου σας κλαδεύοντας τους θάμνους και δέντρα, διατηρώντας σε καλή κατάσταση το γρασίδι και προσθέτοντας νέα λουλούδια και φυτά. Εάν, δεν υπάρχει κήπος στο ακίνητο, μπορείτε να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός κήπου στο μπαλκόνι σας. Επιλέξτε πράσινα φυτά και χρωματιστές ζαρντινιέρες για ένα όμορφο αποτέλεσμα.