Διακόσμηση με φωτορεαλιστικές φωτογραφίες και ταπετσαρίες

Ταπετσαρία ή βάψιμο

Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς, όταν αποφασίζουν να αλλάξουν το χώρο τους. Οι περισσότεροι όταν ακούν τη λέξη ταπετσαρία, τους έρχεται στο νου η ταπετσαρία που έμπαινε στα σπίτια τη δεκαετία του 1970, με αποτέλεσμα να είναι αρνητικοί στη συγκεκριμένη ιδέα. Δεν είναι όμως έτσι. Πλέον οι ταπετσαρίες έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ ποιοτικά και όσο αφορά το αισθητικό κομμάτι, μπορεί να επιτευχθεί όποια τεχνοτροπία θέλουμε.

Το κόστος της δεν είναι πολύ ακριβότερο από το κόστος του βαψίματος, ανάλογα βέβαια με την κατάσταση που βρίσκεται ο τοίχος που θα επενδύσουμε. Μεγάλο πλεονέκτημα της ταπετσαρίας είναι η αίσθηση που δίνουν οι τοίχοι ότι είναι πάντα καθαροί. Επίσης μετατρέπει σε πλεονέκτημα όλα τα μειονεκτήματα του σπιτιού (κολόνες, δοκάρια, ακμές), τα οποία συνήθως από την κατασκευή τους δεν είναι ίσια, ενώ μετά την επένδυσή τους με την ταπετσαρία αυτό δεν είναι πλέον ορατό, διότι το μάτι εστιάζει στην υφή, το χρώμα, το σχέδιο. Είναι πλενόμενες, ότι και αν συμβεί καθαρίζονται, και είναι εύκολη η αντικατάστασή τους τοπικά, αν για κάποιο λόγο έχουμε κάποια φθορά.

Οι διαστάσεις τους είναι συνήθως 10m x 0,52m (περίπου 5 τμ ανά ρολλό), ενώ κάποιες είναι 10m x 0,70m (7 τμ ανά ρολλό). Οι τιμές τους ξεκινούν από 20-25€ ανά ρολλό και φτάνουν μέχρι και τα 250€. Η τοποθέτησή τους στοιχίζει μαζί τις κόλλες από 25-30€ ανά ρολλό (5-6€ ανά τμ).

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες ταπετσαριών, ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • Χάρτινες
 • Βινυλικές (δερματίνης κλπ)
 • Υφασμάτινες
 • Γυάλινες
 • Φυσικά υλικά (bamboo, sisal, κλπ)
 • Καμβάς
 • Μεταλλικές
 • Πετρώματα

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μπορούμε να τις τοποθετήσουμε όποτε θέλουμε, δεν απαιτείται να προγραμματίσουμε κάποια ανακαίνιση.

Αποφασίστε το και συμβουλευτείτε μας. Η καλύτερη κατά την άποψη μας εταιρία αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τόσο σε ποιότητα, όσο σε ποικιλία και τιμές είναι η dorkofikis.gr στην Αθήνα.

Δείτε το site τους και μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι τους βρήκατε από την InHouse. Θα έχετε επιπλέον έκπτωση 20%.

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση;

Το κόστος της ανακαίνισης ενός χώρου είναι πάντα συνάρτηση της ποιότητας των υλικων και των τ.μ. του έργου. Πολλές προσφορές γινονται από τις οργανωμένες εταιρίες, πολλα πακέτα κυκλοφορούν, τα οποία σκοπό έχουν να δώσουν μια μέση αίσθηση στον ενδιαφερόμενο για το που θα κυμανθεί η ανακαίνιση του χώρου του.

Η αλήθεια όμως είναι οτι ο πιο σωστός και σίγουρος τρόπος για μια ασφαλή προσφορά που δεν θα μεταβληθεί στην πορεία,είναι η επι τόπου μέτρηση και αποτύπωση του χώρου, διότι η περιγραφη ακόμη και αν είναι ακριβης δεν μπορει να υποδείξει μια σωστή προσφορά.

Π.χ. ένα κουφωμα αλουμινίου με διάσταση 1,20 x 2,15m έχει διαφορετική τιμή από ένα κούφωμα διαστάσεων 1,60 x 2,25m, ακόμη και το αν θα έχουμε ρολλό εξωτερικά η παντζούρι βαρέως τύπου μεταβάλλει την προσφορά μας.

Σημαντικο επίσης είναι και η καταγραφή των αναγκών του πελάτη, διότι πολλές φορές ο πελάτης μην έχοντας γνώση της διαδικασίας, θεωρεί κάποια πράγματα αυτονόητα, π.χ. θεωρεί ότι οι γύψινες κατασκευές, παρότι δεν συζητήθηκαν περιλαμβάνονται στην προσφορά, ή ακομη ότι δεν έχει διαφορά ο συρόμενος απορροφητήρας με τον απορροφητήρα τύπου καμινάδα η νησίδας οροφής.

Βέβαια είναι απολύτως κατανοητή η επιθυμία του πελατη να εχει μια κατά προσέγγιση τιμή.

Ετσι λοιπόν αν θέλουμε να δώσουμε μια γενική εικόνα τιμής θα λέγαμε πως για μια πλήρη προσφορά ανακαίνισης (η οποία οφείλει να περιλαμβάνει το σύνολο των εργασιών του ακινήτου, με εξαίρεση νέο συστημα θέρμανσης, τέντες, συναγερμούς κτλ), θα κοστίσει κατά μέσο όρο 275 – 300€ ανά τ.μ. Εδώ να διευκρινίσουμε πως όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια του έργου, τόσο μειώνεται το κόστος ανά τ.μ.

Αυτά σαν γενικη εικονα,ότι άλλο χρειαστειτε επικοινωνηστε με την ομαδα μας και θα σας λυσουμε ολες τις αποριες …ΔΩΡΕΑΝ.

ανακαινιση σπιτιου, ανακαινιση κατοικιας, ανακαινιση, κουφωματα, αλουμινια

Αλουμίνια: Τι επιλογές έχω;

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του σπιτιού μας, από όλες τις απόψεις είναι τα εξωτερικά μας κουφώματα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πια αρκετες επιλογές πάντα σε συνάρτηση με το χωρο μας, το μέρος που ζούμε και το διαθέσιμο ποσό.

Μεγάλη σημασία στα αλουμίνια παίζει και η τοποθέτηση πέρα από την εταιρία.

Στην αγορά σήμερα υπάρχουν κάποιες πολύ καλές εταιρίες (δεν είναι αυτές που διαφημίζονται περισσότερο) και πολλές διαφορετικές σειρές.

Τα κουφωματά αλουμινίου (ψυχρή σειρά), με διπλά κρύσταλλα, λάστιχα περιμετρικά ,και μηχανισμούς (ανάκλισης, περιμετρικών κλειδωμάτων ,κτλ), είναι η σχετικά οικονομική μας επιλογή, βέβαια ανάλογα με την εταιρία μπορούμε να πετύχουμε εξαιρετικό φινίρισμα και αξεσουάρ.

Εάν θέλουμε να βάλουμε κάτι πολύ καλό στο σπίτι μας ασφαλώς πρέπει να βαλουμε κουφωματα θερμοδιακοπής, με ενεργειακά κρύσταλλα (τα οποία έχουν νόημα μόνο σε θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα, όχι σε ψυχρές σειρές). Με περιμετρικά κλειδώματα, με θερμογέφυρα από πολυαμίδιο, η οποία μας εξασφαλίζει μεγάλη μείωση της απώλειας ενέργειας, είναι κάτι που προσδίδει στο χώρο μας μια αίσθηση σιγουριάς και φινέτσας παράλληλα.

Κοστολογικά οι διαφορές μεταξύ του απλού (ψυχρού) κουφώματος και του κουφώματος θερμοδιακοπής) κυμαίνονται από 12-15 %. Αξίζει τον κόπο.

ανακαινιση, ανακαινιση κατοικιας, νεροχυτης, υλικα ανακαινισης, κοστος, τιμες

Νεροχύτης: Inox ή Γρανίτης

Άλλη μία επιλογή που θα σας δυσκολέψει κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης. Οι επιλογές που έχουμε:

 • Ανοξείδωτο (inox)
 • Συνθετικό γρανίτη
 • Corian

Τα πάντα είναι θέμα γούστου, και φυσικά εξαρτάται από το τι είμαστε διαθετημένοι να ξοδέψουμε. Ένα ανοξείδωτος νεροχύτης θα ταιριάζει απόλυτα με τις inox επιφάνειες που υπάρχουν στην κουζίνα μας (πόμολα, απορροφητήρας, ενδεχομένως inox ηλεκτρικές συσκευές), χωρίς να κοστίζει μια περιουσία, επιλέγοντας πάντα μια επώνυμη εταιρία από τις πολλές που κυκλοφορούν.

Ο συνθετικός γρανίτης μας δίνει πολλές χρωματικές επιλογές που θα βοηθήσουν σίγουρα στο να ταιριάξουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της κουζίνας μας. Προσοχή: υπάρχουν συνθετικοί γρανίτες που θα εμφανίσουν άλατα σε λίγους μήνες.

Τέλος ο νεροχύτης από corian, προϋποθέτει ότι θα βάλουμε και πάγκο από επένδυση corian αντί για βακελιτικό. Ακριβή επιλογή. Το corian έχει το πλεονέκτημα ότι οποιαδήποτε φθορά και αν πάθει αποκαθίσταται εύκολα και άμεσα. Βέβαια είναι ένα υλικό που θέλει προσοχή στη χρήση του. Αρκετές κατηγορίες και εδώ, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην εταιρία που θα τον κατασκευάσει.

Τζάκι βιοαιθανόλης

Τα τζάκια βιοαιθανόλης (τα λεγόμενα και τζάκια χωρίς καμινάδα) αντί για ξύλο καίνε βιοαιθανόλη. Ουσιαστικά η βιοαιθανόλη είναι οινόπνευμα που παράγεται από βιομάζα (π.χ. από ζαχαρότευτλα) με ένα σχετικά φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Η βιοαιθανόλη κατά την καύση της μετατρέπεται κυρίως σε θερμότητα και λιγότερο σε υγρασία και διοξείδιο του άνθρακα, σε αντίθεση με το ξύλο το οποίο κατά την καύση του παράγει και καπνό, πίσσα και άλλα επιβλαβή αέρια. Αφού η βιοαιθανόλη δεν παράγει καπνό, δεν απαιτεί κατασκευή καμινάδας. Επίσης, η βιοαιθανόλη δεν έχει άσχημη οσμή, το αντίθετο: Η ίδια είναι σχεδόν άοσμη, ενώ υπάρχουν και αρώματα τα οποία μπορεί να βάλει κανείς μέσα στο θάλαμο καύσης της βιοαιθανόλης για να αρωματίζει το χώρο. Τέλος, η καύση της βιοαιθανόλης δεν παράγει καθόλου στάχτη, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη από τον καθαρισμό της εστίας από την στάχτη.

Τα τζάκια χωρίς καμινάδα μπορούν να θερμάνουν το χώρο γύρω τους, ανάλογα με το μέγεθος του θαλάμου καύσης, άρα και της φλόγας. Η χωρητικότητα του θαλάμου καύσης καθορίζει και την αυτονομία του τζακιού, δηλαδή το πόσες ώρες μπορεί να καίει τη βιοαιθανόλη με ένα γέμισμα. Όπως και κάθε τζάκι όμως δεν συστήνεται για χαμηλοτάβανους χώρους που δεν αερίζονται καλά και είναι κάτω από 18-19 τετραγωνικά μέτρα. Ο χώρος πρέπει να αερίζεται επαρκώς ώστε να ανανεώνεται το οξυγόνο, έτσι λοιπόν τα τζάκια αυτά δεν προορίζονται να αντικαταστήσουν τη βασική θέρμανση ενός σπιτιού.

Ένα τζάκι βιοαιθανόλης που καίει μισό λίτρο βιοαιθανόλης ανά ώρα, παράγει θερμότητα ίση με 3kW, όσο δηλαδή δύο θερμαντικά σώματα των 1500W. Η ποσότητα βιοαιθανόλης που καίγεται ανά ώρα μπορεί να ρυθμιστεί πάνω στον θάλαμο καύσης. Όσο μεγαλύτερη η φλόγα, τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση. Πολύ χρήσιμα είναι και τα κεραμικά κούτσουρα, που είναι μια ακριβής απομίμιση ξύλου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένα μοντέλα. Έτσι ξεγελιέται το μάτι και μας δίνει την αίσθηση ότι καίγεται ξύλο. Η φλόγα έτσι δείχνει πιο πλούσια αλλά και η αίσθηση του τζακιού πιο ρεαλιστική.

Η καλύτερη (και ακριβότερη) βιοαιθανόλη είναι αυτή με καθαρότητα 100%. Πολύ καλή είναι όμως και η συνηθισμένη καθαρότητας 96,6%, η οποία καίει καλά και δυνατά, χωρίς άσχημη οσμή και επιβλαβή πρόσθετα, όπως κάποιες χαμηλότερης ποιότητας με μικρότερο ποσοστό καθαρότητας.

Συνοπτικά, τα πλεονεκτήματα χρήσης της βιοαιθανόλης σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα:

 • Πρόκεται για ανανεώσιμη πηγή ενέργειας αφού παράγεται από βιομάζα που μπορεί να αναπαράγεται συνεχώς.
 • Δεν παράγει στο ίδιο μέγεθος ή και καθόλου τα επιβλαβή αέρια άλλων πηγών ενέργειας (π.χ. διοξείδιο του άνθρακα, μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες κ.ά.), άρα βοηθά σημαντικά στη μείωση της ρύπανσης. Είναι πρακτικά σχεδόν άοσμη και δεν παράγει στάχτη.

Υπάρχουν όμως και κάποια μειονεκτήματα, που απαιτούν την προσοχή σε επίπεδο πολιτικής:

 • Για την παραγωγή της μπορεί να εκτοπίσει σε ένα βαθμό άλλες καλλιέργειες (π.χ. τροφίμων) ανεβάζοντας την τιμή τους στην αγορά.
 • Σε πολλές περιπτώσεις έχει λίγο μεγαλύτερη τιμή από άλλα ανταγωνιστικά καύσιμα.

Απορροφητήρας, τι να προσέξω

Σχεδιάζετε την κουζίνα σας και έρχεται η ώρα της επιλογής απορροφητήρα. Επιλογές; Πολλές!

Συρόμενο; Καμινάδα; Οροφής; Εταιρία;

Καταρχάς κυκλοφορούν στην αγορά πολύ καλοί και επώνυμοι απορροφητήρες,οπότε δεν έχετε κανένα λόγο να ρισκάρετε με κάποιον no name για να εξοικονομήστε λίγα ευρώ.

Ο συρόμενος συνήθως επιλέγεται λογω περιορισμένου χώρου ,κερδίζουμε το ντουλαπι από αυτόν,για την ακρίβεια το μισό ντουλάπι, αφού το εσωτερικό ύψος του καλύπτει το μισό ντουλαπι.Είναι όμορφος αισθητικα,υπάρχουν κάποια μοντέλα όπως της ELICA (ελληνική εταιρία),οπου ο απορροφητήρας γίνεται χωνευτός.

Η καμινάδα η τζάκι, επιλέγεται συνήθως λόγω design,σε ορθογώνιο ή και ελαφρά καμπύλο σχήμα, με επιλογή κρυστάλλου αν θέλουμε.

Οροφής βάζουμε όταν έχουμε σχεδιάσει νησίδα στην κουζινα μας, μια πολύ ωραία επιλογή, όμως πρεπει να προσέξουμε την τοποθέτηση του, διότι συνήθως παρεμβάλλεται γυψοσανίδα οροφής, οπότε πρέπει να προβλέψουμε στήριξη εσωτερικά.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η απορροφητικότητα του, άλλωστε αυτό το στοιχείο μαζί βέβαια με το design του, είναι που καθορίζουν και την τελικη τιμη.

 

Η απορροφητικότητα που πρέπει να έχει ο απορροφητήρας υπολογίζεται με βάση :

 •  τις διαστάσεις της κουζίνας μας
 • την απόσταση που διανύουν οι σωληνώσεις του μέχρι την έξοδο
 • την χρήση του (εάν είναι καθημερινή ή πιο σπάνια)

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην είναι κάτω από 550 m3/h.(κυβικά ανά ώρα).

Άδεια ανακαίνισης. Τι απαιτείται;

Ξεκινάτε ανακαίνιση και θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο;

Τι ισχύει, ώστε να είστε νόμιμοι;

Χωρίς οικοδομική άδεια, θα γίνονται μικροεπισκευές στα σπίτια

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υπέγραψε απόφαση για το έντυπο το οποίο θα πρέπει να υποβάλλουν οι πολίτες στις Υπηρεσίες Δόμησης, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στην υπηρεσία τις εργασίες που θα εκτελέσουν, για τις οποίες δεν απαιτείται σχετική έγκριση. Ήδη μάλιστα, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της αρμόδιας διεύθυνσης (ΔΟΚΚ) του ΥΠΕΚΑ το έντυπο.

Όπως ορίζει ο «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» (ν. 4067/2012, άρθρο 4 «Άδειες Δόμησης») παράγραφο 3 ορίζεται ένα πλήθος εργασιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια δόμησης και Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας για τις οποίες απαιτείται απλά προ 48 ωρών μια έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης για την εκτέλεσή τους, η οποία θα γνωστοποιείται στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Οι εργασίες που απαιτούν απλά έγγραφη ενημέρωση και όχι οικοδομική άδεια είναι οι:

 1. Μικρής έκτασης εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δε μεταβάλλουν την φέρουσα κατασκευή του κτιρίου ή τις όψεις του, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευών που απαιτούνται για τη μετακίνηση ή την κάθε μορφή εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων. Δεν περιλαμβάνεται η κατασκευή ανελκυστήρα της παραγράφου 2 του άρθρου 27.
 2. Εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων χωρίς χρήση ικριωμάτων.
 3. Αλλαγή ή επισκευή δαπέδων.
 4. Συντήρηση, επισκευή ή διασκευή εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων.
 5. Αντικατάσταση εσωτερικών ή εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα.
 6. Συντήρηση, επισκευή στεγών χωρίς χρήση ικριωμάτων.
 7. Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ύψους ενός μέτρου (1,00 μ.) ή περίφραξη από ελαφρύ υλικό χωρίς χρήση σενάζ, γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές. (Προσοχή: Δεν επιτρέπεται στη ζώνη 500μ. από τη θάλασσα). Επίσης, επιτρέπεται οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου.
 8. Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο. Κατασκευή εστιών, φούρνων και τζακιών σε εσωτερικούς χώρους.
 9. Τοποθέτηση ασκεπούς δεξαμενής νερού η πισίνας, μέγιστης επιφάνειας 50 τ.μ., που εξυπηρετείται με εξωτερικά συστήματα μηχανοστασίου τύπου compact και δεν απαιτείται για την εγκατάστασή τους τοιχίο από οπλισμένο σκυρόδεμα και με την προϋπόθεση ότι το ύψος όλων των κατασκευών σε κανένα σημείο δεν υπερβαίνει περισσότερο το ένα μέτρο (1,00 μ.) από την οριστική στάθμη εδάφους και εφόσον δεν απαιτούνται εκσκαφές ή επιχώσεις του φυσικού εδάφους μεγαλύτερες από 1,00 μ. για την τοποθέτησή της και τηρείται η απαιτούμενη φύτευση του υποχρεωτικώς ακαλύπτου χώρου. Για την εγκατάσταση απαιτείται δήλωση αρμόδιου μηχανικού που αναλαμβάνει την ευθύνη της στατικής και ηλεκτρομηχανολογικής ασφάλειας της κατασκευής και των εγκαταστάσεων.
 10. Μικρές διαμορφώσεις του εδάφους με πέτρα μέχρι συν/πλην 0,50 μ. από το φυσικό έδαφος.
 11. Τοποθέτηση κλιματιστικών και επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, σε υφιστάμενα κτίρια σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 16, εγκατάσταση συστοιχίας επίτοιχων λεβήτων αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε ισόγειους υπαίθριους χώρους κατοικιών, εγκατάσταση συστημάτων τροφοδοσίας, ρύθμισης και μέτρησης φυσικού αερίου (ρυθμιστές, μετρητές, παροχετευτικοί αγωγοί), εγκατάσταση συστημάτων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ), υπέργειοι σταθμοί διανομής ή μέτρησης και ρύθμισης φυσικού αερίου σύμφωνα με το άρθρο 17.
 12. Τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων σύμφωνα με την παράγραφο 2β΄ και γ΄ του άρθρου 19.
 13. Η κατασκευή φυτεμένων δωμάτων και φυτεμένων επιφανειών.
 14. Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις υφιστάμενων κτιρίων, εφόσον δεν αλλοιώνονται οι όψεις. (Προσοχή: Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η υποβολή πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης).

Αν έχετε στο νου σας κάτι περισσότερο ή κάποια προσθήκη, καλό είναι να το συζητήσετε με το μηχανικό σας.

 

Διάρκεια εργασιών ανακαίνισης

Πως θα εξασφαλίσετε πως στο διάστημα που σας υποσχέθηκε η εταιρία θα μπείτε στο νέο σας σπίτι;

Επιδιώξτε να συμπεριληφθεί στην προσφορά ρήτρα παράδοσης του ακινήτου.

Καταρχάς φροντίστε να διευκρινίσετε τα πάντα, τουλάχιστον αυτά που γνωρίζετε. Μην αλλάζετε γνώμη μετά την έναρξη των εργασιών, διότι το σπίτι δεν θα τελειώσει έγκαιρα και οι αλλαγές αυτές μπορεί να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την εταιρία. Να περνάτε από τον χώρο που ανακαινίζετε τουλάχιστον κάθε δύο μέρες, έστω και για δέκα λεπτά.

ανακαινιση σπιτιου, ανακαινιση κατοικιας, ανακαινιση, εταιρια, τιμες, προσφορες

Εγγύηση Εργασιών

Ξεκινήσατε τη διαδικασία ανακαίνισης, πήρατε μερικές προσφορές και επιλέξατε την καταλληλότερη για εσάς εταιρία. Πως όμως θα είστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα; Αν κάτι χαλάσει σε 6 μήνες, σε 1,5 χρόνο και δεν είναι δική σας υπαιτιότητα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Ο νεροχύτης στάζει, ένα από τα νέα κουφώματα χρειάζεται ρύθμιση, τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην προσφορά που θα υπογράψετε ειδική παράγραφος που θα αναφέρει ότι η εταιρία παρέχει γραπτή εγγύηση εργασιών τουλάχιστον 3 ετών.

Ζητήστε το από την εταιρία.

Επιλογή εταιρίας

Πήρατε τη δύσκολη απόφαση να ανακαινίσετε τον χώρο σας, μπαίνετε στο διαδίκτυο, πατάτε τη λέξη ανακαίνιση και… τι γίνεται εδώ;

Κάνε ανακαίνιση με 3800€

Προσφορά ανακαίνισης από 5000€

Ολική ανακαίνιση 100τμ μόνο με 13000€

Ότι θέλετε να ακούσετε, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Ή είναι απλά ένας έξυπνος τρόπος για να σας τραβήξουν την προσοχή και μετά να ακούσετε την πραγματική προσφορά; Είναι αλήθεια ότι στην αγορά αξιόλογες εταιρίες ανακαινίσεων, αξιόπιστες, ικανές να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε μορφή έργου. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι κυκλοφορούν και πολλοί επιτήδειοι, που επιδιώκουν απλά να κλείσουν μια δουλειά, να εισπράξουν μια γενναία προκαταβολή και να εξαφανιστούν. Ακόμη και αν δεν πέσετε σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να πάρετε προσφορά από τον ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό της γειτονιάς που τα κάνει όλα και συμφέρει.

Δώστε μεγάλη προσοχή στις εταιρίες που θα έρθετε σε επαφή. Ακούστε τι θα σας πει ο καθένας με μεγάλη προσοχή, μελετήστε την προσφορά, ζητήστε να δείτε έργα ή ακόμη και να επικοινωνήσετε με προηγούμενους πελάτες πριν την τελική υπογραφή. Βεβαιωθείτε ότι όλα όσα είπατε είναι γραμμένα, μη μείνετε σε προφορικές βεβαιώσεις.

Τέλος, προσέξτε ο υπεύθυνος της εταιρίας να έχει τις απαντήσεις που θέλετε, να είναι συνεργάσιμος. Το πιο σημαντικό πράγμα σε μία τέτοια συνεργασία είναι η ίδια η συνεργασία, δεδομένου ότι μια ανακαίνιση είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία.