5 σαλόνια με κομψές σύγχρονες τάσεις σχεδίασης

//5 σαλόνια με κομψές σύγχρονες τάσεις σχεδίασης

5 σαλόνια με κομψές σύγχρονες τάσεις σχεδίασης

Από το υλικό μέχρι το φωτισμό και τη διάταξη, οι τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού κινούνται μέσα και έξω από  με έναν εκπληκτικό ρυθμό. Πέντε καθιστικά που εφαρμόζουν τις βέλτιστες τάσεις εξαίσια και  με τρόπους που πιθανότατα θα παραμείνουν ελκυστικά για τα επόμενα χρόνια….

Κάποιοι από αυτούς τους χώρους δεν ήπιοι  και λεπτεπίλεπτοι, προκαλούν ενδιαφέρον χωρίς να κατακλύζουν το μάτι.

Άλλοι υιοθετούν μια πιο τολμηρή προσέγγιση, αλλά μειώνουν τον κίνδυνο αγκυρώνοντας τα σχέδια τους γύρω από παραδοσιακά χαρακτηριστικά ή παλέτες.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα σαλόνια διερευνούν τις πιο δημοφιλείς στο σύγχρονο ντιζάιν ιδέες , χωρίς να αναμειγνύονται σε μία ομοιογενή ομάδα και το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα.

Και εμείς τα  κοιτάμε , τα θαυμάζουμε, τα φανταζόμαστε ….τα  δημιουργούμε….!

Ζεστό, φυσικό και κλασικό – αυτό το καθιστικό χρησιμοποιεί σκούρα χρώματα για λειτουργικές περιοχές μεταξύ των καθαρών λευκών τοίχων του. Το ταβάνι κάνει μια ιδιαίτερα τολμηρή δήλωση με την ξύλινη επένδυση του, αντιστρέφοντας του ρόλους με τα δάπεδα. Το φωτιστικό δαπέδου Arne Jacobsen ολοκληρώνει το δωμάτιο.

 

Οι τοίχοι με στα χρώματα του πηλού διοχετεύουν  μια ζεστή λάμψη σε αυτό το κατά τα άλλα μινιμαλιστικό σαλόνι. Η απλή διάταξη των επίπλων και οι αυστηρές γραμμές που έχουν επιλεγεί οριοθετούν τους χώρους, με απλό και διακριτικό τρόπο.

 

Εκπληκτική φωτισμός χαρακτηριστικών οδηγεί το μάτι από τη μία λειτουργική περιοχή στην άλλη. Εδώ, η διάταξη των  καναπέδων βασίζεται στο φως του λαμπτήρα Skygarden από τον Marcel Wanders. Τα έργα τέχνης πίσω από την τραπεζαρία περιλαμβάνουν μερικά από τα χρώματα που βρίσκονται στο σαλόνι.

 

Η έννοια της άνεσης και της χαλάρωσης! Αυτό το σαλόνι χρησιμοποιεί χαμηλό φωτισμό και έντονη αντίθεση για να προωθήσει μια ατμόσφαιρα θαύματος και οικειότητας. Το φυσικό φως του ήλιου φιλτράρει από την κορυφή της σκάλας και τα έμμεσα φωτιστικά ρίχνουν μια ζεστή λάμψη στους τοίχους σκυροδέματος και στιλβωμένα δάπεδα.

 

Εδώ είναι ένας άλλος χώρος που φέρνει το «έξω» μέσα! Αυτό το μοντέρνο σαλόνι έχει  μοναδική διαρρύθμιση, με καθιστικό που βλέπει πάνω από την πισίνα και προς το πανέμορφο τοπίο. Τα σύγχρονα έπιπλα εμπνευσμένα από τα σχέδια του midcentury προσφέρουν μια κλασική απλότητα και διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ για να διατηρήσουν την θέα της υπαίθρου.

 

Πηγή: http://www.home-designing.com

Μετάφραση-προσαρμογή.: Β.Μακρή

2017-12-07T15:08:53+00:00