9+1 ερωτήσεις για τις ταπετσαρίες

//9+1 ερωτήσεις για τις ταπετσαρίες

9+1 ερωτήσεις για τις ταπετσαρίες

1. Ισχύει ότι οι ταπετσαρίες είναι ανθυγιεινές κυρίως ως προς τα μικρά παιδιά και βλαβερές ως προς το περιβάλλον, ιδιαίτερα οι βινυλικές;

Όλες οι ταπετσαρίες MARBURG φέρουν το σήμα RAL Gutezeichen το οποίο αποτελεί εγγύηση όχι μόνο ποιότητας, αλλά και υγείας και οικολογίας. Το σήμα αυτό φαίνεται και στο δειγματολόγιο, αλλά και στο χαρτί που αποτελεί την ταυτότητα του κάθε ρολλού ξεχωριστά. Οι ταπετσαρίες μας δεν είναι στο ελάχιστο ανθυγιεινές, είναι υποαλλεργικές και δεν πειράζουν ούτε τα πιο ευαίσθητα άτομα.Είναι απόλυτα ασφαλείς για τα παιδιά και αυτό το επιβεβαιώνουν με συγκεκριμένα πιστωποιητικά ποιότητας. Επίσης τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται και συσκευάζονται έιναι ανακυκλώσιμα και δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

2. Ισχύει ότι οι ταπετσαρίες εγκλωβίζουν την υγρασία και μουχλιάζουν δημιουργώντας σε σημεία εστία μικροβίων;

Η ταπετσαρία μπορεί να μουχλιάσει και να χαλάσει από την υγρασία μόνο εάν ο τοίχος στον οποίο τοποθετήθηκε έχει πρόβλημα και για κάποιο λόγο είναι συνέχεια βρεγμένος (σπασμένοι σωλήνες, νερά από κήπο κ.α). Σε αυτή την περίπτωση βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο βαμμένος τοίχος ούτε κάποιο υλικό μπορεί να αντέξει. Σε κάθε άλλη περίπτωση φυσιολογικής υγρασίας επειδή  ακόμα και οι βινυλικές ταπετσαρίες αναπνέουν (είναι διαπερατές από τον ατμό) δεν παθαίνουν καμία απολύτως ζημιά. Μπορούν να τοποθετηθούν άφοβα ακόμα και σε ταβάνι μπάνιου χωρίς να παρουσιάσουν ποτέ κανένα πρόβλημα.

3. Ισχύει ότι οι ταπετσαρίες έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής και μετά αρχίζουν να ξεκολλάνε;

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, παρά μόνο εαν ο τεχνίτης έχει κάνει κακή τοποθέτηση. Εάν η ταπετσαρία τοποθετηθεί σωστά, με την σωστή κόλλα, και έχει προηγηθεί σωστή προετοιμασία του τοίχου, τότε δεν πρόκειτε να υπάρξει ποτέ κανένα ξεκόλλημα. Εμπειρικά θα σας αναφέρουμε ότι έχει τύχει πολλές φορές να βρεθούμε σε σπίτια που θέλουν να αντικαταστήσουν τις ταπετσαρίες τους τις οποίες είχαν τοποθετήσει πριν από τουλάχιστον 20 χρόνια μόνο επειδή βαρέθηκαν να βλεπουν το ίδιο σχέδιο. Από άποψη τοποθέτησης δεν είχαν παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

 

4. Ισχύει ότι οι ταπετσαρίες προστατεύουν τους τοίχους σε περίπτωση σεισμού;

Έχει παρατηρηθεί ότι όσοι τοίχοι είναι επενδεδυμένοι με ταπετσαρία, έχουν δημιουργήσει πολύ λιγότερες ρωγμές και βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση μετά από σεισμό σε σχέση με άλλους τοίχους οι οποίοι ήταν απλά βαμένοι.

 

5. Ισχύει ότι οι ταπετσαρίες έχουν ηχοθερμομονωτικές ιδιότητες;

Όλες οι ταπετσαρίες είναι ελαφρώς ηχομονωτικές και θερμομονωτικές. Οι αφροβινυλικές σε μεγαλύτερο βαθμό. Έτσι ο χώρος διατηρήτε πιο εύκολα σε ιδανική θερμοκρασία, οι τοίχοι δεν παγώνουν το χειμώνα και η θέρμανση του σπιτιού αποδίδει καλύτερα.

 

6. Ισχύει ότι η επιλογή της ταπετσαρίας έρχεται πολύ ακριβότερα από το βάψιμο;

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ταπετσαριών τρέχουσας συλλογής και πολύ καλής ποιότητας που η τιμή του ρολού (5 τετραγωνικά μέτρα) θα ξεκινάει από 12€€. Έτσι λοιπόν εάν τα υπολογίσει κανείς, το κόστος ανα τετραγωνικό μέτρο με ένα αντίστοιχο πλαστικό χρώμα το οποίο θα πρέπει να περαστεί τουλάχιστον δύο χέρια δεν διαφέρει ιδιαίτερα. Εάν κάποιος μάλιστα θέλει να το σκεφτεί πιο μακροπρόθεσμα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τοποθέτηση ακόμα και πολύ ακριβότερης ταπετσαρίας συμφέρει πολύ περισσότερο και σε χρόνο και σε κόπο, αφού ένα βαμμένο σπίτι χρειάζεται φρεσκάρισμα περίπου κάθε τρία χρόνια, ενώ ένα σπίτι ντυμένο με ταπετσαρία φαίνεται όμορφο για πάρα πολλά χρόνια!

 

7. Ισχύει ότι οι ταπετσαριές είναι επικίνδυνες σε περίπτωση φωτιάς;

Οι ταπετσαρίες δεν μπορούν συγκρατήσουν ή να βοηθήσουν την φωτιά. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα καταστραφούν βέβαια, αλλά δεν θα συντελέσουν στην εξάπλωση της φωτιάς. Αυτό το επιβεβαιώνουν με συγκεκριμένα πιστοποιητικά και προδιαγραφές που αφορούν τον κάθε τύπο ταπετσαρίας ξεχωριστά.

 

8. Τι μπορούμε να κάνουμε εάν η ταπετσαρία σε κάποιο σημείο λερωθεί η σκιστεί;

Μετά από καθέ τοποθέτηση περισσεύουν κάποια κομμάτια ταπετσαρίας. Αυτά είναι καλό να φυλάσονται έτσι ώστε αν η ταπετσαρία σκιστεί η λερωθεί με λεκέ που δεν καθαρίζει, να μπορέσουμε να την αντικαταστήσουμε τμηματικά. Οι ταπετσαρίες μας φέρουν προδιαγραφή ότι το χρώμα τους δεν επηρεάζεται από τον ήλιο και έτσι η επισκευή τις περισσότερες φορές έχει απόλυτη επιτυχία χωρίς να φαίνεται μπάλωμα.

 

9. Μπορεί να τοποθετηθεί ταπετσαρία σε παλιό τοίχο κακής ποιότητας με σκοπό να σκεπάσει τα προβλήματα που έχει;

Η ταπετσαρία δεν συνίσταται να τοποθετήτε σε τοίχους σαθρούς και κακής ποιότητας. Το πιο πιθανό είναι να ξεκολήσει μαζί με την επιφάνεια του τοίχου. Πριν την τοποθέτηση η επιφάνεια θα πρέπει να ελεγχθεί από κάποιον υπεύθυνο τεχνίτη – ειδικό και να επισκευαστεί εάν και όπου χρειάζεται.

 

10. Ποιες είναι οι διαφορετικές ποιότητες ταπετσαρίας που υπάρχουν;

Χάρτινες ταπετσαρίες: είναι οι οικονομικότερες ταπετσαρίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερούν σε ποιότητα. Όπως όλες φέρει το σήμα RAL, έχουν πιστοποιητικό ISO 9001, είναι ελαφρώς πλενόμενες, το χρώμα τους δεν κόβει στον ήλιο και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Βινυλικές ταπετσαρίες: οι βινυλικές ταπετσαρίες είναι ποιοτικά ανώτερες ταπετσαρίες, φέρουν και αυτές το σήμα RAL και πιστοποιητικό ISO 9001, έχουν υψηλή αντοχή στο πλύσιμο, επίσης είναι υποαλλεργικές, δύσφλεκτες, το χρώμα τους δεν κόβει στον ήλιο, αναπνέουν, επομένως δεν εγκλωβίζουν την υγρασία για να μουχλιάσουν.

Αφροβινυλικές ταπετσαρίες: Οι αφροβινυλικές ταπετσαρίες είναι βινυλικές ταπετσαρίες διογκομένες. Είναι εξαιρετικής ποιότητας, έχουν όλες τις προδιαγραφές των βινυλικών ταπετσαριών και επίσης βάφονται. Είναι σε μεγαλύτερο βαθμό ηχομονωτικές και θερμομονωτικές από τις υπόλοιπες κατηγορίες ταπετσαριών εξαιτίας της κυψελικής δομής τους. Επίσης επειδή είναι ανάγλυφες καλύπτουν αποτελεσματικότερα ατέλειες και ελαφριές ανωμαλίες που συμβαίνει πολλές φορές να έχει ο τοίχος.

Ταπετσαρίες VLIES: Οι ταπετσαρίες κατηγορίας VLIES είναι βινυλικές ταπετσαρίες είτε αφρώδεις είτε λείες οι οποίες όμως σαν υπόστρωμα δεν έχουν χαρτί αλλά έχουν υποστεί ειδική κατεργασία που δεν

απλώνει με το νερό. Αυτό έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα κατά την τοποθέτηση. Με τις συνηθισμένες ταπετσαρίες πρέπει η κόλλα να τοποθετηθεί στην πίσω πλευρά του ρολού, πρέπει έπειτα να περιμένουμε να μουσκέψει καλά το φύλλο (το αφήνουμε περίπου 20 λεπτά διπλωμένο) και έπειτα το τοποθετούμε στον τοίχο. Καλό είναι όλα τα πορτοπαράθυρα να είναι κλειστά για να μην φυσάει αέρας και να μην το βιάσουμε να στεγνώσει με την θέρμανση του σπιτιού. Η επιφάνεια που πρόκειται να τοποθετηθεί πρέπει να είναι καλής ποίτητας για να μην έχουμε προβλήματα κυρίως στις ενώσεις.

Με την ποιότητα ταπετσαρίας VLIES" όλα τα παραπάνω δεν μας απασχολούν. Το ρολλό δεν χρειάζετε να μουσκέψει από την κόλλα, επομένως μπορεί η κόλλα να μπει απ΄ ευθείας στον τοίχο. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να στεγνώσει σε κλειστό χώρο και μπορεί τοποθετηθεί ακόμα και σε επίφοβες επιφάνειες (εφόσον το κρίνει ο τεχνίτης η κάποιος άλλος ειδικός). Επίσης όταν θελήσουμε την αντικατάστασή τους απομακρίνονται πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα.

By | 2017-10-19T23:09:06+00:00 July 17th, 2017|Categories: Συμβουλές|0 Comments