ΧΡΩΜΑΤΑ

//ΧΡΩΜΑΤΑ

ΧΡΩΜΑΤΑ

Όταν πρόκειται για την διακόσμηση, η επιλογή χρώματος βαφής μπορεί πραγματικά να είναι μια πρόκληση. Υπάρχουν τόσες επιλογές σε χρώματα και υφές βαφών, ώστε για να βρείτε το σωστό χρώμα, μπορεί να καταλήξετε να μην ξέρετε από πού να αρχίσετε! Οι συμβουλές εδώ θα σας βοηθήσουν.

Να είστε υπομονετικοί

Είναι υπέροχο να ψάχνετε χρώματα στις χρωματικές βεντάλιες κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου, αλλά μην επιλέξετε τελικό χρώμα προτού καταλήξετε στο γενικό πλάνο του δωματίου. Πάρτε ιδέες, αλλά την τελική απόφαση να την πάρετε αφού οριστικοποιήσετε τα έπιπλα, τις ταπετσαρίες και τα υφάσματα.

Δείγματα

Όταν πάτε για αγορές, θα πρέπει να ζητάτε δείγματα σε υφάσματα, πλακάκια, ταπετσαρία.
Να τα έχετε μαζί σας όπου κι αν πάτε. Θα σας βοηθήσουν να έχετε την γενική εικόνα του σπιτιού στο μυαλό σας και να αποφασίζετε χωρίς λάθη για τις αγορές σας. Θα βοηθήσουν τον πωλητή να σας εξυπηρετήσει καλύτερα εφόσον θα του δείξετε το γενικό πλάνο του χώρου.

Μελέτη του χρώματος
Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν άπειροι χρωματικοί τόνοι διαφορετικών αποχρώσεων σε μια πλήρη βεντάλια δειγμάτων . Ακόμα κι αν αρχικά έχετε απορρίψει κάποιους τόνους,καλό θα είναι να ξαναδείτε όλα τα χρώματα προσεκτικά. Αποφασίστε στο τέλος για την γκάμα των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε.

Υφή χρώματος
Θυμηθείτε ότι τα ματ χρώματα κρύβουν τις ατέλειες στον τοίχο, ενώ τα σατινέ και γυαλιστερά προσθέτουν φωτεινότητα και ενδείκνυνται για λείες επιφάνειες-σπατουλαρισμένους τοίχους.

By | 2017-10-15T14:36:03+00:00 February 17th, 2015|Categories: Συμβουλές|0 Comments

Leave A Comment