Σχεδιάστε την κουζίνα σας

Σχεδιάστε την κουζίνα σας

Ανακαινίζετε την κουζίνα σας; Ακολουθήστε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε.

Σχεδιάστε την κουζινα σας λαμβανοντας υπόψιν τον διαθεσιμο χώρο, τις απαιτήσεις σας, τον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα περνούν την μέρα τους σε αυτό και βάλτε το προσωπικό σας γούστο. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τον χώρο που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας συνήθως.

 

Είναι ευχής έργον να έχουμε πολλά τετραγωνικά διαθέσιμα για τον σχεδιασμό της κουζίνας μας,σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να τοποθέτήσουμε την κουζίνα σε σχήμα Π, αυξάνοντας τον αριθμό των διαθέσιμων ντουλαπιών και τους αποθηκευτικούς χώρους,εάν παλι δεν μας βοηθά ο χώρος,τότε μπορούμε να  επιλέξουμε ένα σχέδιο σχήματος  Γ, δημιουργώντας μεγαλύτερο χώρο για το τραπέζι αλλα και πιο εύκολη πρόσβαση γύρω από αυτό. Εάν η κουζινα είναι προέκταση κάποιου άλλου χώρου του σπιτιού ,μπορούμε να χωρίσουμε τους 2 χώρους με ένα πάσο,  ώστε αφενός να δημιουργήσουμε χώρο  και στις δύο πλευρές,  αφετέρου να μεγαλώσουμε την οπτικη εικόνα της κουζίνας. Η κατασκευή νησίδας είναι μια όμορφη επιλογή αρκεί βέβαια να υπάρχει ο ανάλογος χώρος. Εάν μπορείτε εντοιχίστε τις ηλεκτρικές σας συσκευές, και δημιουργήστε ντουλάπια με μεγάλο βάθος, που βοηθούν στον εντοιχισμό αλλά και στην καλύτερη αποθήκευση των μαγειρικών σας σκευών.Εαν θέλετε περισσότερους χώρους ακόμη μπορέιτε να μεγαλώσετε το ύψος των κρεμαστών ντουλαπιών,απο 72 πού είναι συνήθως σε 90 τμ.Αν τα τετραγωνικά σας το επιτρέπουν επιλέξτε ένα διπλό νεροχύτη,για να έχετε χώρο για πλύσιμο και στράγγισμα των πιάτων ταυτόχρονα. Οι βασικές επιλογές σας για την επιλογή των πορτών της κουζίνας είναι τέσσερις όσον αφορά την ποιότητα,

  • μελαμίνη που έιναι και η πιο οικονομική ,
  • βακελίτης που είναι αρκετά ανθεκτικός και οικονομικός,
  • ημιμασίφ  που είναι ενας συνδυασμός καπλαμά και ατόφιου ξύλου,
  • δ)μασίφ  οπου πρόκειται για καθαρό ξύλο.

Οι επιλογές σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις είναι πολλές και σε σχέδια και σε χρώματα,επομένως μπορείτε  να σχεδιάσετε την κουζίνα που ονειρεύεστε χωρίς περιορισμούς. Καλό είναι να  αποφύγετε τις γυαλιστερές επιφάνειες από λάκα που λερώνουν και κάνουν εύκολα δαχτυλιές.Για το δάπεδο επιλέξτε  πλακάκι  που το χρωμα του να ταιριάζει με αυτό των ντουλαπιών της κουζίνας.

 

 

By | 2017-10-17T13:57:04+00:00 July 24th, 2017|Categories: Συμβουλές|0 Comments