Σχεδιάζετε την κουζίνα σας και έρχεται η ώρα της επιλογής απορροφητήρα. Επιλογές; Πολλές!

Συρόμενο; Καμινάδα; Οροφής; Εταιρία;

Καταρχάς κυκλοφορούν στην αγορά πολύ καλοί και επώνυμοι απορροφητήρες,οπότε δεν έχετε κανένα λόγο να ρισκάρετε με κάποιον no name για να εξοικονομήστε λίγα ευρώ.

Ο συρόμενος συνήθως επιλέγεται λογω περιορισμένου χώρου ,κερδίζουμε το ντουλαπι από αυτόν,για την ακρίβεια το μισό ντουλάπι, αφού το εσωτερικό ύψος του καλύπτει το μισό ντουλαπι.Είναι όμορφος αισθητικα,υπάρχουν κάποια μοντέλα όπως της ELICA (ελληνική εταιρία),οπου ο απορροφητήρας γίνεται χωνευτός.

Η καμινάδα η τζάκι, επιλέγεται συνήθως λόγω design,σε ορθογώνιο ή και ελαφρά καμπύλο σχήμα, με επιλογή κρυστάλλου αν θέλουμε.

Οροφής βάζουμε όταν έχουμε σχεδιάσει νησίδα στην κουζινα μας, μια πολύ ωραία επιλογή, όμως πρεπει να προσέξουμε την τοποθέτηση του, διότι συνήθως παρεμβάλλεται γυψοσανίδα οροφής, οπότε πρέπει να προβλέψουμε στήριξη εσωτερικά.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η απορροφητικότητα του, άλλωστε αυτό το στοιχείο μαζί βέβαια με το design του, είναι που καθορίζουν και την τελικη τιμη.

 

Η απορροφητικότητα που πρέπει να έχει ο απορροφητήρας υπολογίζεται με βάση :

  •  τις διαστάσεις της κουζίνας μας
  • την απόσταση που διανύουν οι σωληνώσεις του μέχρι την έξοδο
  • την χρήση του (εάν είναι καθημερινή ή πιο σπάνια)

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην είναι κάτω από 550 m3/h.(κυβικά ανά ώρα).

PREVIOUS POST
NEXT POST

Add Comment

TYPE AND HIT ENTER